NIDF met Logo
NIDF
NIDF-Norm
Reproductie
Verschijnselen
Apparatuur
Software

Kennisoverdracht

Reproduceren

reproductie-opstelling

We hebben bij het NIDF een methode ontwikkeld voor het efficiënt en snel reproduceren van origineel dia en negatief materiaal. Het fotograferen ervan met een digitale camera gaat veel sneller dan het met welke scanner dan ook gaat en er zijn maar weinig scanners die het net zo goed doen.

Er wordt regelmatig uitleg over de methode gegeven.
Voor informatie, aanmelden en betalen gaat u naar onze webwinkel.

Daarnaast kan de opstelling zoals die bij het NIDF staat per dag gehuurd worden. Daarvoor kunt u het beste eerst contact opnemen om af te spreken wanneer het uitkomt,
de betaling verloopt dan weer via onze webwinkel.

Lightroom

curve in Lightroom

Voor fotografen is Adobe Lightroom een handig programma omdat je feitelijk alles wat je achteraf met je opnames wilt doen binnen dat ene programma kunt uitvoeren. De meeste fotografen kiezen voor het abonnementsmodel van de Adobe Creative Cloud waardoor ze Adobe Photoshop ‘er bij krijgen’. Het is nog mogelijk Lightroom los te kopen, maar die versie wordt niet meer verder ontwikkeld.

Om meer informatie over de inhoud van de workshop te lezen, te ontdekken wanneer de workshop wordt gegeven, en u desgewenst aan te melden bezoekt u onze webwinkel.

Zwartwit digitaal

zwartwit structuur

Hoewel vrijwel alle camera’s de digitale opnames in kleur vastleggen houdt het oude ‘zwart-wit’ iets heel sepciaals, een eigen manier om iets te laten zien zonder de afleiding van de kleur en met de mogelijkheid tot vergaande bewerkingen.

Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden vindt u in onze webwinkel.